Dus je wilt heel hard gaan en heel veel zooi meenemen? Dan kunnen we je een Audi RS6 of een Mercedes E 63 AMG Estate aanraden. Gaat dat iets boven je budget? Dan heeft Seat nu een oplossing: dit is de Leon ST Cupra.

Net als de hatchbackversie heeft de Leon ST Cupra een 2.0 TSI-motor met 280 pk en 350 Nm aan boord (buiten Nederland is ie ook in een iets minder krachtige versie te krijgen, maar wie wil dat nou?). Bestel je de optionele zestraps DSG-bak, dan weet ie jou en je lading meuk in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u te bewegen; schakel je vlot met de hand, dan klaar je dit klusje in 6,1 seconden. Op een iets minder spannende manier indrukwekkend zijn de verbruikscijfers: 6,6 l/100 km (154 g/km CO2) voor de DSG, 6,7 l/100 km (157 g/km CO2) voor de handgeschakelde zesbak.

Klap je de achterbank neer, dan kun je in de Leon ST Cupra maar liefst 1.470 liter meezeulen. Een sperdifferentieel met meerplatenkoppeling op de voorwielen zorgt er vervolgens voor dat je de boel niet in de eerste bocht tegen een boom parkeert. Een instelbaar onderstel en progressieve besturing zijn standaard; optioneel kun je kiezen voor een Performance Pack met grotere high-performance remmen, sideskirts en extra dikke velgen. Doen.

De Seat Leon ST Cupra is binnenkort te bestellen en komt in april officieel op de markt. De prijs is nog niet bekend, maar veel duurder dan de standaard Leon Cupra – die met 35.300 euro (32.820 euro in België) een koopje is – zal ie niet worden.

Reacties

Meer van TopGear