Terwijl we allemaal wachten op de vervanger van de inmiddels bijna aan het infuus bungelende Leon, doet Seat een greep in het verleden om een ander bekend model een comeback te laten maken. De Toledo is een middenklasse sedan op basis van de Volkswagen Jetta, en dit is de conceptcar; de productieversie zal hier sterk op lijken, aldus Seat.

Onze eerste indruk: dat had spannender gekund. Meer auto emoción, meer (oh, de marketinghorror) enjoyneering. De Toledo lijkt nu vooral op een Jetta met een paar extra vouwen in de carrosserie. Aan de andere kant: dat was in het verleden – dat rare bochelmodel uitgezonderd – ook de insteek, en toen verkocht de Toledo prima. We kunnen alleen maar hopen dat Seat de stoerdere details (flinke luchtinlaat, zwarte spiegels, dikke velgen) onveranderd laat op het productiemodel, anders wordt het allemaal wel erg waterige gazpacho.

Het interieur ziet er wat ons betreft dan weer prima uit. Mooie contrasterende kleuren en stiksels, aluminium pedalen, een stoer stuurtje. Doe er een fijne motor bij – Seat rept daar nog met geen woord over, maar kijk naar het Jetta-gamma en doe een gok – en het zal echt geen straf zijn om hier je kilometers in te maken.

Uiteraard staat de Toledo Concept op de autosalon van ‘Ginebra’, het productiemodel wordt later in 2012 verwacht.

Reacties

Meer van TopGear