De Verenigde Staten zijn niet bepaald het beloofde land als het op smaakvolle automobielen aankomt. Dan kun je er dus vanuit gaan dat de Sema-tuningshow in Las Vegas helemaal een bonte verzameling van wanstaltige vierwielers is.

Laten we als voorbeeld eens deze Chrysler Voyager Black Jack nemen. Een MPV zo toetakelen zou verboden moeten worden. Voor het uiterlijk van dit gokpaleis op wielen hebben de ontwerpers gekeken naar het Luxor piramidehotel in Las Vegas. Behalve de zwarte lak en enorme 20 inch wielen werd het achterste deel van het interieur omgetoverd tot pokerhol. En natuurlijk werd de Voyager verder volgehangen met een enorm entertainmentsysteem met LCD-schermen en camera’s in het plafond om valsspelen onmogelijk te maken.

Minstens zo fijnbesnaard is de Hyundai i30 CrossWagon die voor Sema onder handen werd genomen. De in oranje en lila uitgevoerde carrosserie is op zijn zachtst gezegd anders, en van die bestickering met tribals worden we ook niet bepaald wild. Grappig is weer wel dat het stalen dak van de i30 is vervangen door een groot glazen paneel. Maar als je door dat dak naar binnenkijkt, verdwijnt die blijdschap op slag bij het aanschouwen van de belachelijke kleurencombinaties en de belachelijke geluidsinstallatie in de bagageruimte.

Nog een bijzonder apparaat is de F80 Quadracycke, een kruising tussen een hotrod en een motorfiets met een 425 pk sterke 6,3 liter V8 van Chevrolet om de boel op gang te helpen. Ook de wielophanging en stuurinrichting zijn afkomstig uit een autofabriek. We vragen ons af of het lekker rijdt, maar gezien het feit dat Amerikanen werkelijk alles aan de man weten te brengen, zal er uiteindelijk wel een markt voor ontstaan.

Reacties