Als je twee jaar geleden had gezegd dat Nederland verknocht zou raken aan een Zuid-Koreaanse serie, dan hadden we het niet direct geloofd. De spannende serie Squid Game introduceerde vorig jaar het wereldwijde Netflix-publiek met groot succes aan Zuid-Koreaanse televisie. En we hebben nog een potentieel toppertje uit het land van Kia en Hyundai: Seoul Vibe.

Sinds vandaag staat de film Seoul Vibe op Netflix. Het doet denken aan een soort Fast & Furious, maar dan uit Zuid-Korea. Het genre is net even anders dan bij Squid Game, want Seoul Vibe is een volbloed actiecomedy, met het nodige autogeweld. Aan de hand van de trailer lijkt het in ieder geval een vermakelijke rolprent.

Seoul Vibe zit vol bijzondere auto’s

Als je je nou afvraagt waarom er een Opel Kadett E in de trailer zit, dat komt omdat de film zich afspeelt in 1988. En dat is geen Opel Kadett, maar een Daewoo LeMans. In sommige landen werd deze auto ook wel de Daewoo Racer genoemd. Alleen lijken ons de velgen onder de Daewoo ons net even iets te modern voor 1988.

Verder zie je nog een hoop gemodificeerd spul dat je hier nooit zult aantreffen. Het plot gaat over een bende straatracers die met justitie een corruptiezaak moet oplossen – en dat tijdens de Olympische Spelen. Daar moet je verder niet te lang over nadenken. Check hieronder de trailer en bedenk zelf maar of ie je vrijdagavond waard is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear