Op het eerste oog doet hij denken aan een woestijnbuggy die in plaats van duinen, golven als ontbijt, lunch en diner consumeert. Je kijkt naar de extreme waterscooter genaamd Typhoon. Shadow Six noemt het zelf een ‘AUV, Aquatic Utility Vehicle‘. Wij noemen het een absurd gave machine voor op het water. Zei er iemand zomervakantie?

Shadow Six Racing begon aan het prototype in 2016. Om de Typhoon zo licht mogelijk te maken, werkt Shadow Six samen met een boel bedrijven om tot het eindresultaat te komen. Dat resultaat mag er zijn. De carrosserie bestaat uit titanium en koolstofvezel, het totaalpakketje weegt droog 1.069 kilo. Op de Shadow Six Typhoon is plaats voor een bestuurder en twee waaghalzen die aan het aandurven om mee te gaan voor een ritje.

Specificaties van de Shadow Six Typhoon

Het gevaarte is drie meter lang en loopt op speciale benzine waarvan je maximaal 140 liter mee kunt nemen. Mocht je het wat rustiger aan doen, dan kun je muziek afspelen via Bluetooth. Het vermogen komt van twee 1,8-liter Yamaha SVHO-motoren (de GP1800R, voor wie het wil weten). Elke motor produceert 250 pk voor een totaal van 500 pk.

De topsnelheid ligt op 110 km/u en met een performance pakket van Riva Racing gaat hij nog 20 km/u harder. De productie van de Shadow Six Typhoon moet volgend jaar van start gaan. Hoeveel ze ervan gaan bouwen, is niet bekend. Wel weten we de prijs en die is niet mals: 250.399 dollar, ofwel 237.396 euro. Oef. Bekijk hier hoe ruim twee ton aan waterplezier eruitziet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)