Mocht je denken dat er alleen nog maar vervelende naarlingen op de wereld rondlopen: dat heb je mis. Gelukkig maar. In de Amerikaanse staat Mississippi was een tropische storm aan de gang toen Austin Owens zag dat een van zijn droomauto’s op het punt stond te verdrinken. Lang verhaal kort: hij heeft de Mazda RX-7 gered. Zonder dat hij wist van wie de auto was.

De held van de week kocht cementblokken en gebruikte die om de getunede RX-7 in veiligheid te brengen. De auto stond kennelijk al op houten blokken, maar die bleken niet hoog genoeg. De eigenaar was zelf bezig met een andere autoreddingsoperatie – de zwarte Ferrari 360 die ernaast stond – en had mazzel dat een barmhartige medefanaat op het juiste moment te hulp schoot. ‘Ik kon ‘m niet zomaar onder water laten lopen. #dreamcar’, aldus Austin in een Facebook-groep.

Het feit dat hij de Mazda RX-7 gered heeft, kan wereldwijd op enthousiaste reacties rekenen. ‘Je bent een legende’, ‘niet alle helden dragen een cape’, ‘stuur eens een Tikkie, ik wil een biertje voor je kopen’ – het zijn maar een paar van de vele loftuitingen voor Austins actie. Een vriend van hem maakte dan ook een GoFundMe-pagina voor hem aan. Dus mocht je Austin na deze goede daad willen helpen sparen voor zijn droomauto: dat kan hier.

Foto’s: Austin A. Owens

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)