Mocht je het gemist hebben. Het Chinese Geely en het Duitse Mercedes hebben tegenwoordig gedeelde voogdij over Smart. En dat gaat lekker, want vandaag laten ze schetsen van het tweede model zien. Hij heet de Smart #3. Wat had je dan gedacht? #2? Oké, boomer. Hoe dan ook: het wordt een coupé-SUV en als we een gokje mogen wagen, wordt het de grootste Smart tot nu toe

Ontwerpbaas Gorden Wagener omschrijft het zijaanzicht als ‘gespierd’, ‘elegant sensueel’ en ‘perfect gebalanceerd’. Je merkt dat Wagener goed heeft opgelet bij het lessen designtaal. De Smart #3 krijgt zeer smalle ledverlichting en iets dat ze een haaienneus noemen. De luchtinlaten moeten aangeven dat de prestaties niet zullen tegenvallen.

Wanneer komt de Smart #3?

Met een beetje geluk komt er net als bij de #1 een Brabus-versie met ruim 400 pk en een 0-100-tijd van minder dan 4 seconden. Je moet nog even geduld hebben voordat er meer informatie komt over de Smart #3. Hij zal zijn opwachting maken tijdens de autobeurs van Shanghai. Die vindt plaats op 18 april. De #1moet je binnenkort kunnen pre-orderen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)