Schakelen is net als kauwen. Je kunt het – net als een vogeltje – door iemand laten doen, maar het is toch een stuk plezieriger als je het zelf doet. En als we het hebben over schakelen, dan gaat er niets boven dit koopje. De snelste handgeschakelde auto ter wereld staat nu te koop. En zelfs als ie van de troon gestoten zou worden, is deze Lamborghini Gallardo Twin-Turbo van het befaamde Underground Racing nog veel, heel veel van het goede.

Volgens de verkoper Chicago Motor Cars – waarvan we de locatie niet hoeven te verklappen – is de Lambo momenteel de snelste handgeschakelde auto op de halve mijl. Na iets meer dan 800 meter haalt de Gallardo Twin-Turbo een snelheid van 364 km/u. Snelheid zit in het bloed van de Lambo, want zijn broer, de Huracán met automatische transmissie van Underground Racing, zou de snelste auto op de halve mijl zijn met een snelheid van 418 km/u. De tiencilinder is zwart, maar draagt nu een grijze wrap.

Met het slootwater dat in Amerika uit de pomp komt, draait de Gallardo Twin-Turbo zo’n 1.000 pk op de wielen. Gooi ‘geïmporteerde racebenzine’ in de Lambo en het vermogen groeit naar meer dan 2.000 pk. De sterspelers van de setup zijn twee op maat gemaakte turbo’s, die zowel in de ingaande als uitgaande kant riolering van luchtvaartkwaliteit hebben. Een reservoir waar ijswater in kan, houdt de intercooler koud. En hoewel de V10 nog aanwezig is, is er weinig van het originele ontwerp over. Elk deeltje is vergroot, gebalanceerd of verstevigd.

Om te zorgen dat de tandwielen van de versnellingsbak niet door de atmosfeer vliegen, is ook in de bak weinig origineel. De meeste onderdelen zijn vervangen door gefreesde exemplaren en de koppeling is van koolstofvezel. Binnenin plaatste Underground Racing een rolkooi met een harnas. Over verbeterde remmen wordt geen woord gesproken, dus je hebt nog iets te doen als je de snelste handgeschakelde auto ter wereld op de kop tikt. De Gallardo Twin-Turbo moet omgerekend zo’n 171.000 euro kosten. Dan moet je ‘m nog wel hierheen halen.

De snelste handgeschakelde auto ter wereld in actie

Foto’s: Chicago Motor Cars

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)