We zouden best een leuk linkje willen leggen met het EK en zo, maar dan zouden we maar door de mand vallen. Wij hebben alleen verstand van auto’s, niet van voetbal. Recht op de man af dan maar: deze Lamborghini Gallardo, ooit eigendom van David Beckham, staat nu te koop in Nederland.

Volgens verkoper Classic Youngtimers Consultancy werd de auto nieuw aan de stervoetballer geleverd op 21 september 2004. Hij speelde op dat moment voor Real Madrid en ontving de auto van de Lamborghini-dealer in de Spaanse stad. Beckhams Gallardo is dan ook linksgestuurd, maar heeft wel een mijlenteller.

De Gallardo is uitgevoerd in de kleur Grigio Altair en draagt een streep van voor naar achter in de Italiaanse driekleur. Het interieur is voorzien van zwart leer met lichtgrijze stiksels (Grigio Phoenix, voor de kenners).

De specs van de Lamborghini Gallardo van David Beckham

Achter de voorstoelen vinden we een 5,0-liter V10, gekoppeld aan een zestraps E-Gear transmissie. Dit was Lambo’s eerste semi-automaat. De 5.0 is de voorganger van de bekende 5.2 V10 die ook in de nieuwere Huracán en in de Audi R8 ligt. Hij levert 500 pk en 510 Nm, goed voor een 0-naar-100’je van 4,2 seconden en een topsnelheid van 309 km/u.

De Lamborghini Gallardo van David Beckham heeft 6.200 kilometer gelopen. Volgens de verkoper is hij altijd goed verzorgd en onderhouden. Je kunt de bijzondere Lambo oppikken voor een luttele 112.500 euro. (Via AutoScout24.nl)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)