De Genovation GXE is de snelste straatlegale elektrische auto ter wereld, opnieuw. In 2017 introduceerde Genovation de eerste GXE, die toen het wereldrecord zette voor snelste straatlegale elektrische auto. Begin 2018 kondigde het Amerikaanse bedrijf aan dat ze met een nieuwe versie van de Genovation GXE hun eigen record wilden breken.

En dat hebben ze nu gedaan, met een snelheid van 338 km/u. Ze halen de snelheid in één richting. Een officieel Guinness World Record zit er dus niet in. Om in het grote boek te komen, moet de recordpoging in twee richting uitgevoerd worden – de gemiddelde snelheid is dan het officiële getal.

Twee elektromotoren geven de geëlektrificeerde ZR1 Chevrolet Corvette Grand Sport 800 pk en 950 Nm. Een accu van 60 kWh voedt de auto. Het plan van Genovation is om begin 2020 de verkoop van de productieversie te starten. Het vermogen gaat via een achttraps automaat of een handbak met zeven versnellingen naar de wielen.

De transmissie is de reden waarom de auto zo snel is. Een Porsche Taycan, met een tweetraps automaat, haalt bijvoorbeeld maar 260 km/u. We zijn benieuwd naar de Nürburgring-tijden, al vermoeden we dat de Taycan en de Model S op alle andere vlakken een stuk geavanceerder zijn dan deze omgebouwde Corvette.

De snelste straatlegale elektrische auto gaat in productie

Met een theoretische topsnelheid van 355 km/u moet de Genovation GXE ook de snelste elektrische productieauto worden. Overigens is hij met 338 km/u al de snelste elektrische productieauto, op de voorwaarde dat de auto daadwerkelijk in productie gaat. In totaal gaan er 75 op maat gemaakte GXE’s verkocht worden aan consumenten. Wat de vraag oproept: is het met zo’n laag aantal wel een productieauto?

De snelste straatlegale elektrische auto is de GXE

Reacties

  • Bas heeft op 1 oktober 2019 geschreven:

    Is de rimac concept 2 ook een productieauto? Deze is namelijk nog sneller.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)