Dit schijnt het enige stuk kaas ter wereld te zijn met een straalmotor. Nu moeten we in alle eerlijkheid bekennen dat we niet in de archieven zijn gedoken om dit statement te bevestigen of te ontkrachten, dus je moet uitvinder Dieter Sturm maar op zijn woord geloven. De naam van deze creatie is Cheese-N-Ator en de straalmotor heeft een fondue-stand. Nog mooier: het snelste stuk kaas ter wereld kan van jou zijn voor een schappelijk bedrag.

Voor 16.000 dollar, zo’n 13.500 euro, haal je de Cheese-N-Ator op bij zijn uitvinder in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dieter had goede hoop dat een sponsor hem een Gouda, eh, gouden deal zou aanbieden en dat hij met het stuk kaas door het land kon toeren. Dat ging helaas niet door en daarom verkoopt hij de creatie nu. Twee jaar geleden moest het voertuig nog 35.000 dollar kosten, vorig jaar 24.000 dollar en nu dus nog maar 16.000 dollar. Waarschijnlijk moet je kaash betalen.

Naast de straalmotor zit er een klein verbrandingsmotortje in van 6 pk, zodat je ook rustig kunt rijden. De kaasrosserie is te wisselen met de body van een kleine monstertruck. Overigens zal het stuk kaas niet heel snel zijn. De straalmotor is een hypersonische testmotor van NASA die zorgt dat het stuk kaas eigenlijk maar een snelheid van zo’n 50 km/u haalt. Daarmee lijkt het ons alsnog het snelste stuk kaas ter wereld.

De Cheese-N-Ator in actie

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie