RC-autootjes zien eruit als speelgoed waar kinderen een handjevol uren mee spelen voordat de accu leeg is en ze met de hand verder moet spelen. Maar RC-auto’s zijn er ook voor serieuze hobbyisten met iets meer levenservaring. Zo zijn er heuse evenementen waar volwassenen hun RC-auto tot het uiterste kunnen drijven. Ene James Whomsley van het YouTube-kanaal ProjectAir is ook aanwezig.

Hij bouwde zelf een RC-auto met een straalmotor met als doel om een officieel record te vestigen bij Guinness World Records. De wielen zijn van schuim en de neus komt uit de 3D-printer. Het doel van de recordpoging is om Anthony Lovering te verslaan. Zijn autootje genaamd ‘Black Knight’ heeft een raketmotor en haalde een snelheid van 338 km/u. Zeg maar de topsnelheid van een Ferrari 812 Superfast.

Op een Brits vliegveld gaat de RC-auto van Whomsley op voor zijn eerste recordpoging. In slechts acht seconden schiet het autootje van 0 naar 220,78 km/u. Niet slecht, maar de afstandsbestuurbare auto overleefd het niet helemaal. De neus is onderweg losgekomen van de auto. Later blijkt dat de YouTuber vergeten is om de voorvleugel vast te schroeven. Deze recordpoging wordt afgekeurd door Guinness World Records.

De tweede recordpoging

Later mag de RC-auto met straalmotor het nog eens proberen. Deze keer waait het wat harder. Te hard, zo blijkt. Het autootje wordt tijdens de run naar de rand van de landingsbaan geduwd en komt daar een putdeksel tegen. Deze deksel werkt als lanceringsmechanisme en zorgt ervoor dat de auto het op een vliegen zet. Bij de landing explodeert de auto.

De straalmotor vliegt eraf en is verwoest. Einde record zou je zeggen. Toch pakt Whomsley een record, maar dan wel die voor de snelste RC-auto met straalmotor. Het stuk speelgoed haalt een topsnelheid van 152,2 km/u voor de crash. Lovering houdt dus zijn record, maar Whomsley staat nu ook trots op de website van Guinness World Records.

Advertentie

Reacties

  • Martijn heeft op 23 juli 2023 geschreven:

    207 mph dat is snel…raz riffin dudes cars are insane! Kevin talbot just another with a rc car that does +200mph..soo not the fastest i say😁

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie