Een goede treffer van de politie in Spanje. Zij waren een 42-jarige boef op het spoor die een aggregaat had gejat ter waarde van 15.000 euro. Toen ze bij hem binnenvielen, troffen ze een bijzonder smaakvolle autocollectie aan van 26 iconen uit de jaren tachtig en negentig, waarvan het grootste deel een stuk witter is dan zijn inkomen, vermoedelijk. De politie vond daarnaast vuurwapens en veel contant geld. De man is gearresteerd.

In de loods bij de boerderij stonden overwegend witte auto’s, waaronder een Ford Sierra Cosworth, een Escort Cosworth, een BMW M3 E30 en E36, een Ferrari 430, diverse generaties Lancer Evolution, een Mercedes 190E AMG (en nog een Evolution?), een Delta Integrale en een (pas op voor een oprisping) Citroën Pluriel. Een blauwe Renault 5 Turbo II en een blauwe Peugeot 205 GTI hielden de witte auto’s gezelschap, net als een rode Lancer Evolution.

De auto’s hadden veelal valse chassisnummers en waren vermoedelijk bestemd voor de verkoop in Europa. Ze zouden een leuk zakcentje opleveren. De kentekens op de auto’s zijn waarschijnlijk gekopieerd van internetfoto’s. Het kenteken op de witte Lancer Evo is bijvoorbeeld ook te vinden op een foto van een rallyauto. Het kenteken van de Mercedes komt overeen met een andere 190E die te koop staat in Spanje. De politie probeert nu de herkomst van de auto’s te achterhalen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear