Spyker mag dan een kleine financiële crisis doormaken, dat heeft een groepje studenten er niet van weerhouden de mensen in Zeewolde te bestoken met hun eigen visie op een milieuvriendelijk model voor de toekomst.

De heren – nemen we voor het gemak maar aan – in kwestie studeren aan de TU in Delft en geven met hun creatie niet alleen blijk van technisch inzicht. Want een auto met tegengesteld openende vleugeldeuren is best een knappe vondst. Te meer omdat die asymmetrische vorm nog een doel heeft ook. Aan de linkerkant van de carrosserie zit een opening voor de lichttoevoer naar de achterste motor, terwijl een opening voorin dient om de warme lucht van de voorste motor af te voeren.

Het studiegroepje heeft hun geesteskind de naam Spyker C69 meegegeven, en laat ons dus weten dat deze niet één, maar twee motoren zou moeten krijgen. Een van die twee motoren zou een elektromotor moeten zijn, die dan onder de motorkap voorin moet komen. Voor een benzinemotor is de geijkte plek achter de voorstoelen ingeruimd. Wat zouden de mensen bij Spyker ervan vinden?

Hieronder het bijbehorende filmpje…

Reacties

Meer van TopGear