Alsof een ‘gewone’ Spyker nog niet bijzonder genoeg is… De C8 Spyder die je hier ziet, is nog net even wat bijzonderder – en opvallender. Deze gele Spyker uit 2008 is een van de 121 C8 Spyders die het Nederlandse merk bouwde. Daarvan werden er slechts vier geleverd in het geel met zwart leer. Wat we zeiden, erg zeldzaam – maar dat is nog niet alles.

Liefhebbers van de C8 zullen meteen doorklikken naar een interieurfoto om te kijken welk stuur erin zit: het oorspronkelijke en zeer gewilde ‘propellerstuur’ of het brave Audi-exemplaar met airbag. In Amerika, waar deze auto staat, werd vanwege de regelgeving niets anders geleverd dan het laatste. Maar wat blijkt: iemand heeft in deze C8 zowaar het propellerstuur gemonteerd. Check.

Periscoopspiegel

Vanaf het stuur gaat je blik schuin omhoog – want zien we daar een gewone achteruitkijkspiegel of de zeldzame periscoopuitvoering? Jawel: de laatste, waarmee dit één van de vijftien Spyker C8’en is die met die spiegel werden geleverd. We zijn allerminst Spyker-experts, maar we durven toch wel te stellen dat we hier naar de min of meer ideale C8 Spyder kijken.

Een snelle internetzoektocht leert dat deze auto zijn leven grotendeels in Texas doorbracht en de afgelopen jaren vaker op veilingen is verschenen. Geen idee hoe we z’n gele gestalte telkens gemist hebben; maar mocht jij wél een paar ton hebben liggen om op iets moois als dit stuk te slaan, dan is dit opnieuw je kans.

De gele Spyker C8 Spyder is als nieuw

Op de teller van deze C8 staat na al die jaren slechts iets meer dan 800 mijl, oftewel zo’n 1.300 kilometer. De 4,2-liter, 400 pk sterke Audi V8 en handgeschakelde Getrag-zesbak zijn dus in feite nog niet eens ingereden. Daarnaast meldt de veiling dat je ook het airbagstuur erbij krijgt, dat het aircosysteem recent nog voor 2.000 dollar gereviseerd is en dat de auto vergezeld komt van een build history report door specialist Jasper den Dopper. De gele Spyker staat in Phoenix, Arizona, maar voor een mooi prijsje leveren ze hem vast voor je deur af. De veiling loopt tot 26 januari 2023 – bieden kan hier.

Reacties

  • Chris heeft op 7 december 2022 geschreven:

    Zeer mooi exemplaar, die gaat wel een paar ton kosten.

    Ik zag circa 4 jaar geleden er een te koop staan voor rond de ton bij een handelaar in exclusieve auto’s, dat was achteraf gezien een prima investering geweest. Nu waarschijnlijk minstens 3 x zoveel waard.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)