De verkoop van het raceteam van Spyker is rond en dus is het nu blijkbaar tijd voor een nieuw project. Telefoons, dus. Jawel, als hardcore liefhebber kun je binnenkort ook bellen met een echte Spyker.
 
Begin november introduceert Spyker de C8 Laviolette en de C8 Spyder, namen die we kennen van de vierwielers. In de loop van volgend jaar komen er nog eens zes andere telefoons bij. De mobieltjes zijn ontworpen door Marcel Wanders en Jan des Bouvrie, maar zijn voor de verandering nu eens niet geheel wit. De digitale dadendrang van Spyker houdt overigens niet op bij mobiele telefonie. Er zijn ook een 5 megapixel camera, usb-sticks met een capaciteit van 4 Gb en draadloze geluidsapparatuur op komst. Hoe luidt dat gezegde ook alweer? Iets met schoenmaker en leest?
 
Dan nog even over de verkoop van Spyker F1 aan Michiel Mol en Vijay Mallya. Gisteren heeft Spyker bekendgemaakt dat beide heren het F1-team voor 88 miljoen hebben overgenomen. Met de opbrengst worden voor het grootste deel leningen en andere crediteuren afbetaald, zodat er uiteindelijk een kleine 17 miljoen euro in de kas van Spyker vloeit. Nu voorlopig eerst maar eens auto’s bouwen. En dan niet die lelijke SUV of die gedrochtige Zagato-creatie…

Reacties

Meer van TopGear