Heb je morgen wat te doen? Dan is het misschien een goed idee om op vliegbasis Volkel aan te sturen. Niet dat je daar op de landingsbanen de topsnelheid van je auto mag testen, maar wel omdat er een bijzondere ontmoeting gepland staat tussen de F8-VII van Spyker en een Nederlandse F16.

 

Spyker heeft het vaak en graag over vroeger, toen mannen van stavast auto’s van graniet maakten. Een tijd ook waarin Spyker voor de Nederlandse luchtmacht vliegtuigen bouwde. Vandaar ook de propeller in het logo dat de huidige modellen siert. Eigenlijk heeft het Spyker uit het begin van de 20e eeuw niets te maken met het merk van nu, maar het is een te weinig chauvinistische kniesoor die daar op let.

Spyker weet zichzelf iedere keer weer in de schijnwerpers te plaatsen, daarvan is de aanstaande ontmoeting tussen coureur Christijan Albers en F16-piloot Ralph Aarts een mooi voorbeeld. Beide heren willen de overeenkomsten laten zien tussen rijden in de Formule I en vliegen in een straaljager. Misschien kan Richard Hammond namens Top Gear een duit in het zakje doen, die heeft goede ervaringen met rijden in een straaljager…

Het initiatief past deze keer ook in het straatje van de Koninklijke Luchtmacht. Daar zitten ze namelijk dringend om personeel te springen. En als jij morgen toevallig tijd hebt, dan behoor je misschien wel tot het niet werkende deel der natie. Dan is de optelsom snel gemaakt.

Reacties

Meer van TopGear