We schreven het vorig jaar al, het lijkt erop alsof de ingenieurs bij Ssang Yong eindelijk het licht hebben gezien. Want zeg nou eerlijk, kun jij één model van de Koreaanse fabrikant bedenken dat er een beetje toonbaar uitziet? Nee, hè? Welnu, daar komt misschien verandering in met de C200.
 
Tja, het is misschien nog steeds geen beeldschoon ontwerp, maar er heeft wel duidelijk een frisse wind door het Koreaanse bedrijf gewaaid. En dat heeft ze doen besluiten om de hulp in te roepen van Ital-Design. Op de komende Seoul Motorshow (begin april) toont Ssang Yong het studiemodel C200 deel 2, waarvan het eerste beeld inmiddels is vrijgegeven.
 
Net als bij de nieuwe Kia Sorento krijgt ook de techniek van Ssang Yong een boost. Zo wijken ze af van het ladderchassis, want de C200 krijgt een zelfdragende carrosserie. Voor de aandrijving van het studiemodel zorgt een 2,0-liter dieselmotor met 175 pk. En wanneer komt ie naar Nederland? Tja, misschien wel helemaal niet. We hebben immers geen Ssang Yong-importeur meer.

Reacties

Meer van TopGear