Met uitzondering van de SsangYong Actyon moest je, als je een SUV-coupé wilde, aankloppen bij een Duits merk en direct flink je portemonnee trekken. Nu is er ook de Renault Arkana – een heuse coupé-SUV uit Frankrijk.

De Renault Arkana is een c-segmenter (denk aan Mégane) met de door autojournalisten meest bekritiseerde carrosserievorm; een SUV met een onpraktisch aflopende daklijn. De vorm is tevens het bewijs dat de consument eigenwijs is en het journaille niet alwetend is: ze gaan als warme baguettes. Rusland is het eerste land dat de hoge Renault rijdt.

Komt de Renault Arkana naar Nederland?

Na de lancering in het land van de dashcams volgen Azië en ‘andere regio’s’. Renault zegt: ‘Voorlopig is de auto niet voorzien voor Nederland.’ Waarom kiest het merk Rusland voor de lancering van de Arkana? Daar pakte het Franse merk vorig jaar 28 procent marktaandeel met 448.270 auto’s. Een belangrijke markt om tevreden te houden, dus.

Zoals je weet delen Renault en Nissan het bed. Zo is de Renault Kadjar een verbouwde Nissan Qashqai. De vraag is dus of Nissan ook binnen afzienbare tijd komt met een SUV-coupé.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)