Bijzonder nieuws via (hoe kan het ook anders) Twitter: een dokter in Austin in de Amerikaanse staat Texas heeft een patiënt gesteriliseerd via de accu van zijn elektrische auto. De Rivian R1T schoot te hulp bij de medische ingreep toen de stroom uitviel.

Christopher Yang MD, die op de site van zijn werkgever wordt omschreven als ‘een herstellend tech geek die arts is geworden’, laat weten dat zijn patiënt niet van zin was om de afspraak te verzetten. ‘Hij had al vrij genomen’, aldus Yang. En dus werd de elektrische pick-up bij de procedure betrokken. De Rivian R1T heeft meerdere 120-volt stopcontacten waarin je elektrische apparatuur kunt pluggen. We weten vrij zeker dat de ontwerpers vooral kampeerspullen in gedachten hadden, maar hé: als het kan, waarom niet?

Yang vermoedt dat het ‘s werelds eerste door een Rivian van stroom voorziene vasectomie betrof. Volgens hem is het steriliseren via de elektrische auto ‘geweldig verlopen’. Een goed voorbeeld van wat vehicle-to-grid-technologie allemaal voor ons kan betekenen. Nu is het wachten op Elon Musk die de eerste blindedarmoperatie via een Cybertruck demonstreert…

Steriliseren via elektrische auto

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)