Met een naam als Apocalypse Manufacturing weet je dat dit bedrijf geen half werk levert. Zeker wanneer de aangepaste pick-ups namen hebben als ‘The HellFire’, ‘The Juggernaut‘, ‘The Dark Horse’ en ‘The Sinister 6’. Voor het eerst zet Apocalypse een stap in de wereld van elektrische pick-ups. De dramatische namen blijven wel gewoon bij de EV’s. Dit is de Rivian R1T Apocalypse Nirvana.

Ten opzichte van de standaard pick-up krijgt de Nirvana een krankzinnige bodykit. Je zou denken dat de inspiratie komt van Smells Like Teen Spirit. Maar nee, de pick-up is geïnspireerd door de Marco Simone Golf Club. Op deze golfbaan wordt nu het toernooi met de naam Ryder Cup gehouden. We denken dat het golfthema terugkomt in de grasgoene kleur en de heuvelactige structuur van de motorkap.

Riviant R1T Apocalypse Nirvana

Hoe dan ook, de groene coating is gemaakt van Kevlar om de Rivian te beschermen tegen krassen en roest. De Apocalypse Nirvana wil trouwens graag offroaden. Dat kan dankzij een liftkit, een ‘dynamisch computergestuurd onderstel’ en gigantische 38-inch offroad banden. Daarnaast is er een nieuwe rolkooi, buisvormige treden aan de zijkanten en skidplates aan de voor- en achterkant.

Specificaties van de Rivian R1T Apocalypse Nirvana

Apocalypse zegt dat de Rivian R1T Nirvana het ‘meest ambitieuze project tot nu toe’ is van het bedrijf. De aandrijflijn blijft trouwens hetzelfde. Waarschijnlijk maar goed ook, want met een vermogen van 846 pk en een koppel van 1.231 Nm is er aan kracht geen gebrek. Hij komt 563 kilometer ver op één lading en gaat in 3 seconden van 0 naar 100 km/u.

De Nirvana is 2,3 meter breed en 5,4 meter lang. Daarmee blijft de lengte gelijk en is de pick-up 22 centimeter breder geworden. Het hele pakket van de Apocalypse Nirvana bij elkaar – dus inclusief Rivian R1T – kost 150.000 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 140.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)