Je kinderen zullen het tegenwoordig niet meer geloven, maar er was een tijd dat Subaru nog snelle auto’s verkocht in Nederland. En dan bedoelen we niet dat de importeur ze hier te koop aanbood, maar dat er ook daadwerkelijk mensen waren die zo’n ding kochten. Vroeger was een Impreza met een potente boxermotor nog niet onbetaalbaar en kreeg je zelfs een prima deal voor je guldens en euro’s.

Het onzuinige karakter van de 2,0- en 2,5-liter boxermotoren en de inherente uitstoot prijzen de vlotte Subaru’s hier uit de markt. Dat betekent ook dat deze Subaru Levorg STI Concept hier geen baasjes zou vinden. Sterker nog: we durven er geld op te zetten dat hij niet naar Nederland (en waarschijnlijk niet eens naar Europa) komt. En als je de Levorg STI zo ziet staan, is dat wel erg jammer.

Voor nu is de Subaru Levorg STI Concept nog een dubbel studiemodel, want de nieuwe Levorg zit zelf nog in het conceptstadium, en dit is dan weer de STI-versie daarvan. Motorspecificaties zijn nog niet bekend, al kun je wel een klein gokje wagen. Voorin zal de 2,5-liter viercilinder liggen met tegen de 300 pk, en het vermogen gaat naar alle wielen.

Stel je even voor dat je de Subaru Levorg STI zou kunnen halen voor zo’n 40.000 euro. Dan zouden mensen in de rij staan, niet?

Reacties

 • Erwin heeft op 14 januari 2020 geschreven:

  Zoals alles lijkt Zelfs de naam op de toyota carolla

  Reageer
 • Henk heeft op 11 januari 2020 geschreven:

  Het is een prachtig ontwerp, en weet uit ervaring dat Subaru een topper is.

  Reageer
 • cliff heeft op 10 januari 2020 geschreven:

  Ben ik de enige die vind dat dat wel heel hard trekt op de nieuwe Corolla touring sport GR sport?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)