Subaru verkoopt nog steeds auto’s in Nederland. Maar aangezien geen van de modellen rechtstreeks van rallyauto’s afstamt – en vooral niet snel zijn – is het je vergeven dat je dat even vergeten was. Zelfs de Levorg, die nog wel vrij cool was, is hier niet meer te krijgen. De Japanse markt heeft meer geluk. Daar krijgen ze deze Subaru Levorg STI Sport R met 275 pk en 375 Nm. Uiteraard heeft hij permanente vierwielaandrijving.

De naam wekt de indruk dat Subaru de Levorg in het draaiende rek met zelfklevende badges naast de Halfords-kassa crashte, maar we zijn niettemin jaloers op onze vrienden uit het verre oosten. Een kleine troost voor ons is dat de Subaru Levorg STI Sport R uitsluitend geleverd wordt met een CVT-automaat. Ieuw. Maar toch: wel een cool ding, nietwaar? Hij doet sterk denken aan Impreza-wagons uit de jaren negentig en heeft een bijpassende krachtige aandrijflijn.

De Subaru Levorg STI Sport R zou goed in het straatbeeld passen

Goed, het is misschien niet een rechtstreekste afstammeling van de STI die coureurs naar modderige podia stuurde. Maar in het straatbeeld van suffe crossovers en stoffige stationwagens zou dit wel een leuke aanvulling zijn. Overigens zou hij hier volstrekt onbetaalbaar zijn vanwege de ongetwijfeld hoge CO2-uitstoot van de 2,4-liter viercilinder boxermotor. Misschien over wat jaartjes eentje importeren?

Reacties

  • Miguel heeft op 26 november 2021 geschreven:

    met echt nep leer en nep carbon

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)