De Subaru Levorg is niet het verkoopsucces waar de Nederlandse importeur wellicht op hoopte. In vijf jaar tijd sleten de dealers een magere 115 exemplaren. Dit jaar kocht slechts één persoon de Levorg. Of een dealer kocht een nieuwe demo, dat kan ook. Ook in Europa zet de stationwagen met ongeveer 10.000 exemplaren niet bepaald zoden aan de dijk.

Dat weerhoudt Subaru er niet van met een vervolg op de Levorg te komen. In het thuisland verkocht het merk er namelijk meer dan 100.000 stuks van. Gelukkig maar, want de Subaru Levorg is best een tof ding. Het is de auto voor wie vroeger een Impreza WRX STi wilde hebben, maar inmiddels te oud is om zijn aankomst vanaf het begin van de straat luidkeels aan te kondigen met een boxerroffel.

Het Subaru Levorg Prototype staat nu te blinken op de Tokyo Motor Show. Nog geen definitief productiemodel, maar wel iets dat er veel op zal lijken. Hij gaat halverwege volgend jaar al in de verkoop. Onder de motorkap ligt een nieuw ontwikkelde 1,8-liter viercilinderboxermotor. Of hij ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)