De nieuwe Subaru Forester is al enige tijd een goed bewaard geheim. Afgezien van wat fotografische plaagstootjes en een enkel spionagebeeld hadden we tot voor kort geen idee hoe de nieuwe Subaru-SUV eruit zou gaan zien.

Daar is tijdens de kerstdagen verandering in gekomen. In Japan vieren ze blijkbaar geen kerst, want daar heeft Subaru een enorme verzameling beelden van de nieuwe Forester openbaar gemaakt. Daarop is goed te zien dat deze ten opzichte van zijn voorganger fors is gegroeid. Volgens de opgegeven cijfers is de nieuwe Forester 11 centimeter hoger en 4,5 centimeter breder geworden. Omdat ook de wielbasis fors langer is, hebben de passagiers alle ruimte om languit te zitten.

Wat aandrijving betreft wordt in Japan gesproken over een 2,0 liter viercilinder met of zonder turbo. Voor onze contreien zal Subaru daar allicht weer een wat zwaardere motor aan toevoegen. Voor de huidige Forester is dat een 2,5 liter turbomotor. Op termijn zal Subaru er trouwens ook niet aan ontkomen om de Forester met een dieselmotor te gaan leveren.

Verwacht mag worden dat Subaru zijn jongste familielid in Detroit voor het eerst aan het grote publiek toont. Daarna volgt vast en zeker de Salon van Genève.

Reacties