Als je een standaard auto rijdt, kun je die doorgaans zonder al te veel problemen naar de merkdealer brengen. Daar weten ze van de hoed en de rand, hebben ze het juiste gereedschap en meestal is het toch allemaal niet zo spannend. Rij je een gemodificeerde auto, dan is een garage vinden een stuk lastiger. De merkdealer wil er zijn vingers niet aan branden of snapt überhaupt niets van wat er met de auto gedaan is.

Dus ga je naar een specialist. En dat is best spannend, want je laat je geliefde auto met een flinke zak geld achter in de hoop dat die persoon écht goed weet wat hij of zij doet. Wat er gebeurde in het Amerikaanse Colorado Springs is de grootste nachtmerrie voor een autoliefhebber. Daar jatte een Subaru-specialist motoren, onderdelen en geld van zo’n twintig klanten en ging ervandoor.

De gedupeerden vonden hun auto’s achtergelaten op straat

De specialist parkeerde de auto’s met ontbrekende onderdelen of zelfs zonder motor op straat buiten zijn garage. Iemand plaatste een filmpje van de auto’s op Facebook (zie onder aan deze pagina). Zoveel mogelijk eigenaren wilden hun auto komen ophalen, maar kwamen er ter plekke achter dat het ding niet startte – omdat er geen motor meer in zat. Veel klanten hadden op verzoek van de Subaru-specialist al vooraf betaald. Een van de klanten mist 25.000 euro en een boxermotor.

Toen het verhaal het lokale nieuws bereikte, kwamen er ook andere mensen met verhalen over dezelfde Subaru-specialist. De eigenaar zou in andere Amerikaanse staten hetzelfde trucje hebben geflikt en er met geld en spullen vandoor zijn gegaan. Zowel de politie als het boxer-talige deel van het internet is op zoek naar de man, maar vooralsnog is hij niet gevonden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear