Je kent het principe van een circuitdag. Een zwikje Porsches, veel MX-5’jes, een paar verdacht snelle Civics, een BMW M3, een stel Subaru’s en met wat geluk een dikke Ferrari. Deze circuitdag was anders.

Er waren twee 911-vormige objecten: één Singer en een GT2 RS. Ook was er een McLaren P1, een AMG GT4-racer, een stel homologatiespecials (CLK GTR en 911 GT1) en een stel voertuigen van het binnenste van het hypercar-spectrum: de Zenvo TSR-S en de Apollo Intensa Emozione.

Het gemêleerde gezelschap noemt zichzelf de Supercar Owners Circle. Op op het Goodwood Circuit hielden ze hun eerste circuitdag ooit. Het exclusieve clubje doet met de super- en hypercars waarvoor ze gemaakt zijn: rijden. Twee Zwitserse broeders, Florian en Stefan Lemberger, bepalen of je auto exclusief genoeg is om bij het clubje te horen. Het maximale aantal leden is vastgesteld op 250 wereldwijd.

En zo’n exclusief publiek trekt interessante partijen. De Zenvo en Apollo zijn fabrieksauto’s, die zo hun koopwaar kunnen demonstreren aan potentiële klanten. Bulgari onthulde op de circuitdag een exclusief horloge, er was een presentatie van een privéjet-bouwer en David Coulthard was daar om tips te geven aan de rijders.

Foto’s: Rowan Horncastle / Alex Penfold

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie