Het klinkt een beetje vreemd, racen uit naam van een voetbalclub, en dat is het ook. Kijk alleen al naar de stand: Liverpool voert die aan na drie races, maar FC Basel is vijfde? Het komt niet echt overeen met de sterkte van echte voetbalclubs, maar wat kan ons dat schelen: alle auto’s zijn uitgerust met een 750-pk sterke V12. Kijk, nu kunnen we praten.
 
In de Superleague Formula rijden Formule-auto’s met die speciaal daarvoor ontworpen V12 (een 4.2) die slechts 140 kilo weegt. Je kunt je makkelijk voorstellen dat 300+ een fluitje van een cent is en dat je van het geluid over een jaar nog kan dromen. Dat moet je een keer gezien en vooral gehoord hebben. En dat kan nu ook makkelijk want in het weekend van 17, 18 en 19 juli rijden ze op het Belgische circuit van Zolder, vlak onder Eindhoven. Een thuisrace voor Anderlecht en PSV zou je zeggen.
 
Dit seizoen zijn er drie Nederlandse coureurs actief in de Superleague Formula: Dominick Muermans voor PSV, Ho-Pin Tung voor Atletico de Madrid en Yelmer Buurman voor RSC Anderlecht. Hoogstwaarschijnlijk zien deze jongere talenten de Superleague als opstap naar de klasse waar iedereen van droomt. Meer over de Superleague vind je trouwens hier.
 
In het Zolder-weekend niet alleen geweldadige V12’s, maar ook de Dutch Supercar Challenge: Porsches, Ferrari’s, Lambo’s, TVR’s – eigenlijk alles wat snel is, kun je voorbij zien racen.
 
Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via de website van de Zolder Superleague, www.zoldersuperleague.be of aan de kassa’s op Circuit Zolder zelf. Voor de zaterdag kost een kaartje 20 euro voor de paddock & tribune. Op zondag kost een kaartje voor de paddock 25 euro en voor de paddock & tribune 40 euro. Een weekendkaart (zaterdag & zondag) voor de paddock kost 35 euro en voor de paddock & tribune 50 euro. Bovendien krijg je op bovengenoemde prijzen nog eens 5 euro korting als je je ticket vooraf online bestelt op www.zoldersuperleague.be. Tevens gelden voor kinderen tot 12 jaar gereduceerde prijzen. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het circuit gratis toegankelijk. Zie je vrijdag!
 
Check hieronder de promofilm…
 

Reacties