Bij Suzuki hebben ze bedacht dat hun allerkleinste autootjes maar weer eens leuk moeten worden. Daarom nemen ze de Ignis in productie, een kek machientje dat op de afgelopen Tokyo Motor Show nog als iM-4 Concept stond te schitteren.

Met z'n frisse en robuuste retro-voorkomen is de Ignis bijzonder goed te verteren. Hij staat volgens Suzuki op een extreem licht platform, heeft een relatief lange wielbasis van 2,43 meter (bij een lengte van 3,70 meter) en een kleine draaicirkel, dus wie van praktische en manoeuvreerbare guppenautootjes houdt, moet hiermee zijn of haar lol op kunnen. Over motoren maakt Suzuki nog niets bekend, maar het laat zich raden hoeveel cilinders (drie?) en pk's (een stuk of 70?) het kleintje zal krijgen.

Op bovenstaande plaatjes kunnen we zien dat het uiterlijk nauwelijks gewijzigd is ten opzichte van de conceptcar – altijd goed nieuws – en dat bijvoorbeeld ook de 'roostertjes' achter het achterraam, een verwijzing naar de oude SC100 GX, vrolijk op de Ignis zijn blijven zitten. Geïnteresseerd in zo'n hip Suzuki'tje? Nog even geduld hebben tot eind 2016.

Reacties

Meer van TopGear