Suzuki doet maar wat. Elk model ziet er weer anders uit en er is geen enkele notie van een familiegezicht te herkennen. Het gamma is nog diverser dan de kinderen van Brangelina Angelina Jolie*. Too soon?

Dat betekent gelukkig wel dat als het ene model nog saaier is dan een estafetterace in het bejaardenhuis, de andere tenminste níet hetzelfde onverteerbare uiterlijk heeft. Dat brengt ons bij de nieuwe Suzuki Ignis, die de slaapverwekkende Baleno doet vergeten. Bovendien zijn de modellen makkelijk te onderscheiden voor de deelnemers van diezelfde estafette. Wat tevens ook de grootste doelgroep is van Suzuki.

Hoe schattig is de Suzuki Ignis?

De Suzuki Ignis oogt zo leuk dat je hem alles vergeeft. Dat komt goed uit. De Suzuki levert de Ignis naar wens zelfs met vierwielaandrijving, waarmee je flink plezier kunt trappen. Tot grote spijt van alle parkbeheerders, boswachters en boeren op wiens terrein je flink kunt ploegen. Alsof een puppy je bankstel gesloopt heeft: je wilt boos zijn, maar dat lukt niet.

De leukste Suzuki krijgt een 1.2 Dualjet-benzinemotor met 90 pk. Vanaf januari volgend jaar staat hij bij de dealer.

*Voor de mensen die wel iets zinnigs doen met hun leven en dit non-nieuws niet op de voet gevolgd hebben: Angelina Jolie en Brad Pitt hebben in de loop der jaren haast uit elk land ter wereld een kind geadopteerd. Nu de twee gaan scheiden wil Angelina Jolie voogdij over de kinderen. Het feit dat wij dit weten, zet ons ook aan het denken over wat we nou eigenlijk aan het doen zijn met ons leven.

Reacties

  • Indalo heeft op 10 december 2023 geschreven:

    Ben met mijn 2e Ignis heel gelukkig, fijne auto.
    Alleen dat mens, dat steeds zegt: U rijdt te hard.
    Bij 45 of 95 kilometer, zou ik het liefste de nek omdraaien.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear