We kunnen ons de laatste Suzuki niet heugen die zo enthousiast werd ontvangen als de nieuwste Jimny. Niet gek ook; het ding ziet eruit als een kleine G-klasse. Dan is natuurlijk de vraag: is de prijs van de Suzuki Jimny ook mini?

De officiële prijs is nog niet bekend, maar na wat speurwerk door TopGear kunnen we toch alvast een cijfer melden. Er is namelijk al één zwarte Suzuki Jimny op kenteken gezet in Nederland door de importeur. De prijs van ‘TJ-994-B’ bedroeg 29.230 euro, waarvan 10.761 euro BPM.

De prijs van de Suzuki Jimny kan nog zakken

Het uitrustingsniveau van deze enkele nieuwe Suzuki Jimny is niet bekend. Als dit een dik uitgerust model is, zal de instapper goedkoper zijn. De prijs van de vorige generatie liep ook op tot zo’n 30 mille, maar begon bij 22.499 euro. Daar moet de nieuwe ook wel voor te bouwen zijn, toch?

Een ding is zeker: voor 29.230 euro kun jij sowieso een mini-G-klasse rijden. Dit exemplaar heeft dezelfde 1,5-liter viercilinder met 102 pk als alle andere Jimny’s krijgen. Schakelen moet je zelf doen, maar een automaat komt ook in de prijslijsten. De nieuwe Jimny weegt 1.065 kilo en heeft net als zijn voorganger een G-label, wat mede te wijten zal zijn aan de instelbare vierwielaandrijving. Verdere specificaties, en de definitieve vanafprijs, volgen binnenkort.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)