Ze durven bij Suzuki niet eens van het juiste woord ‘design’ te spreken, want daarvan is helemaal geen sprake bij de Swift Dzire. Deze in India bij Maruti te bouwen sedanversie van de toch beslist geslaagde Swift hatchback, wordt morgen gelanceerd. Hier lijken geen designers aan de gang geweest, maar blijkbaar Dziners, want ‘desire’ wekt de auto niet op.
 
De lengte van de hatchback is toegenomen tot 4,16 meter en dat levert flink wat extra bagagevolume op. De rode auto op de foto’s is niet de definitieve versie, maar een fotobewerking. Daarvan is men blijkbaar danig geschrokken. Van smaak lijkt er in ieder geval geen sprake. Je zou haast betwijfelen of de bedenkers hiervan een potlood wel goed kunnen vasthouden.
 
Zonder meteen van een schoonheid te spreken is de productieversie gelukkig minder ‘erg’. Je kunt je afvragen wat in zich ontwikkelende landen modern design voor nut heeft. Maar je hebt als autofabrikant toch ook de morele verplichting je koperspubliek van hoon te vrijwaren. Er zijn mensen voor minder gestenigd.

Reacties

Meer van TopGear