Groot nieuws, want Suzuki heeft eindelijk besloten om de Swift een krachtiger broertje te geven. De gefacelifte Swift was tot nu toe alleen verkrijgbaar met een 1.2 benzinemotor, wat net zoiets is als een prachtige appeltaart maken met niets meer dan een halve melige Elstar. Als we de interwebs mogen geloven, heeft de Russische tak van Suzuki toegegeven dat dit begin volgend jaar gaat veranderen.

De vlotte Swift, die simpelweg Swift Sport gaat heten, krijgt de beschikking over een ongeblazen 1.6 met 136 pk. Dat lijkt weinig, en dat is het ook, wanneer je auto’s als de 180 pk sterke Polo GTI in je vizier hebt. Maar niet getreurd, want de Swift is kleiner en lichter, en wie zegt dat dat vermogen niet makkelijk is op te krikken met een paar kleine aanpassingen?

Qua uiterlijk zal de auto gebaseerd zijn op de S-Concept (zie foto’s) zoals die in maart in Genève stond, en dat belooft veel goeds: drie deuren, aangepaste bumpers, diffusers en spoilers, dikke velgen en stevige Recaro-stoelen, om maar een paar zaken te noemen. Ook belooft Suzuki Brembo-remmen, en de keuze tussen een handgeschakelde zesbak en een automaat met schakelflippers aan het stuur.

Momenteel wordt de Swift Sport op de Nürburgring – waar anders? – getest. Begin volgend jaar schijnen we ‘m op de markt te kunnen verwachten. Feest!

Reacties

Meer van TopGear