Oké, kleine bekentenis om mee te beginnen – niet boos zijn. Deze Tempo Mikafa Sport uit 1955 kwam oorspronkelijk uit de fabriek met de motor van de Porsche 356, maar komt nu met een ongespecificeerde viercilinder boxermotor. Gelukkig zijn de Porsche-badges nog aanwezig.

Alsnog, de Tempo Mikafa Sport is een uiterst cool ding. Neem even een momentje om te fantaseren welk modern Porsche-blok in deze klassieke koets past. Tenminste, als je eerst lang genoeg je hand omhoog houdt bij de veiling van Mecum in Monterey in augustus. Een geschatte waarde wordt niet opgegeven voor deze rariteit.

We geven je graag het bindende advies mee om de buitenkant ongeroerd te laten. De ongerestaureerde aluminium carrosserie maakt dit een van de coolste campers die we ooit zagen. De koets is bezaaid met kenmerken uit de jaren vijftig. Tel maar even het aantal vormen en lijnen.

De Tempo Mikafa Sport had overigens nog meer vormen aan de buitenkant kunnen hebben. Elke camper van Mikafa werd op bestelling gebouwd door de Duitse koetsbouwer naar de wens van de klant. Elke camper was anders en dat betekent ook dat dit een zeer zeldzaam huis op wielen is. Experts vermoeden dat er slechts Tempo Mikafa Sports bestaan op de wereld.

Binnenin gaat de retro-vibe ongestoord door. De koelkast van Electrolux voegt ontelbare stijlpunten toe en een functionele badkamer maakt de reis een stuk aangenamer. Alles voor een geslaagd weekendje weg is aanwezig in de Tempo Mikafa Sport. Bel je ons op als je een weekendje de hort op gaat?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear