Je kent de verhalen van mensen die zeldzame schoenen kopen om ze een week later voor minimaal het dubbele te verkopen. Automerken willen niet dat auto’s op deze manier worden behandeld door ritselaars. Porsche blijft bijvoorbeeld het eerste jaar eigenaar om doorverkoop te voorkomen. Tesla dreigt met een rechtszaak als jij je Cybertruck te vroeg weer verkoopt.

Tesla waarschuwt kopers in de verkoopvoorwaarden van de Cybertruck: ‘Je gaat akkoord dat je het voertuig niet meteen verkoopt of probeert te verkopen binnen het eerste jaar na de levering’. Bij andere modellen heeft Tesla dit niet opgenomen. Probeer je de auto toch te verhandelen, dan zal Tesla proberen de verkoop te stoppen of je aanklagen voor een flink bedrag.

Tesla kan beslag leggen op jouw winst

In de voorwaarden staat dat Tesla kan kijken naar ‘de waarde die is ontvangen als tegenprestatie voor de verkoop of overdracht’. Die winst willen ze dan hebben. Is de winst lager dan 50.000 dollar, dan krijg je gewoon een rekening van een halve ton omdat je de Cybertruck te vroeg hebt verkocht. Oh, je mag trouwens ook nooit meer een Tesla kopen.

We zijn benieuwd of er mensen zijn die hun geduld willen afkopen met meer dan 50.000 dollar boven de verkoopprijs van de pick-up. In Amerika betaal je 39.900 dollar (omgerekend ongeveer 38.000 euro) voor de goedkoopste Cybertruck. De sterkere versies kosten 49.900 dollar (47.000 euro) en 69.900 dollar (66.000 euro).

Hoe je een Tesla Cybertruck wel kunt verkopen

Wil je echt van je pick-up af? Dan heeft Tesla zelf een oplossing. Als je een goede reden hebt om de Cybertruck te verpatsen, koopt Tesla de auto terug tegen de originele prijs ‘minus 0,25 dollar per gereden mijl, de slijtage en de kosten om het voertuig te repareren’. Als je de Cybertruck aan Tesla aanbiedt en het merk hoeft hem niet, dan pas ben je vrij hem zelf te verkopen.

Reacties

 • Vladimir heeft op 15 november 2023 geschreven:

  Behalve als je die doorverkoopt naar het Rusland van zijn vriendje Poetin, dan vindt Musk het niet erg.

  • Kees Letteboer heeft op 15 november 2023 geschreven:

   Die Musk is inderdaad echt geschift. Ethiek is duidelijk ook niet zijn prioriteit.

   Reageer
  Reageer
 • Goh heeft op 13 november 2023 geschreven:

  Tesla en normaal omgaan met haar klanten; het blijft een moeilijke combinatie.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)