Oh, nee. De schoonmaker trok vroegtijdig de stekker uit de computer die de beelden van de nieuwe Tesla Cybertruck aan het genereren was, waardoor het programma stopte voordat de details ingevuld werden. En nu ziet de auto eruit alsof een Pokémon Porygon (zoek maar even op Google) een avontuurtje beleefde met een F-150. Ronduit bizar. En het lijkt erop dat Tesla echt van plan is om de Cybertruck in deze vorm te gaan verkopen.

Wellicht lachen we over tien jaar wel over de scepsis van dit moment, en zien alle auto’s er zo uit. Wie weet, maar tot die tijd is het ontwerp van de Tesla Cybertruck flink wennen. Volgens Elon Musk is het tevens de ‘officiële truck van Mars’ en zal er op den duur ook een luchtdichte versie komen . Volgens Tesla is de auto ontworpen om de bruikbaarheid van een pick-up te hebben en de prestaties van een sportauto.

De specificaties zijn in ieder geval zeer des Tesla’s. De actieradius van de volledig elektrische auto is meer dan 800 kilometer. De 0-96-tijd is een magere 2,9 seconden (voor de tri-motor) en het trekgewicht is meer dan 6.300 kilo. Je kunt 2,8 vierkante meter aan spullen kwijt achterin de laadruimte, die dicht kan. De laadbak is 1,9 meter lang én er kunnen zes volwassenen in de Tesla Cybertruck. De carrosserie is gemaakt uit het beste roestvrije staal dat ze konden vinden (30X-staal, blijkbaar).

Het scherm aan de binnenkant meet 17 inch en de veerweg is 10 centimeter, beide kanten op. Je kunt hem krijgen met één elektromotor en achterwielaandrijving, met twee motoren en vierwielaandrijving en er is zelfs eentje met drie motoren (en vierwielaandrijving). Daarbij staat volledige autonomie al op de optielijst bij Tesla, en kogelwerend glas. De compressor voor de adaptieve luchtvering kan ook gereedschap aandrijven.

Prijzen Tesla Cybertruck

De Nederlandse prijzen van de Tesla Cybertruck zijn nog niet bekend, alleen dat de optie voor ‘volledig zelfrijden’ 6.400 euro kost. Je kunt vandaag al een aanbetaling doen, à 100 euro. In Amerika starten de prijzen bij 40.000 dollar. In Nederland kun je eind 2021 je eigen versie configureren. De tri-motor gaat pas einde 2022 in productie. Je kunt ook een bijpassende quad bij je Tesla Cybertruck bestellen.

Reacties

 • Franssen heeft op 29 november 2019 geschreven:

  Ik zie er naar uit
  Eindelijk ..n knipoog naar de toekomst.
  Als ik al electrisch ga rijden..dan zeker in zoiets
  uitdagend

  Reageer
 • Peter Muijshondt heeft op 24 november 2019 geschreven:

  Sorry maar dit lijkt niet eens op een TRUCK. maar op veen afgeplatte personenauto

  Reageer
 • Chris heeft op 22 november 2019 geschreven:

  Lijkt wel een model voor een toekomstige Lambo, dat nog verder moet worden gevormd. De prestaties zijn waanzinnig, maar het model zal wel minder in de smaak vallen.

  Reageer
 • Cyber Hiker heeft op 22 november 2019 geschreven:

  Wat een gedrocht.
  Ik heb al een Model 3, maar ga deze niet willen.

  Reageer
 • Alexander heeft op 22 november 2019 geschreven:

  H.I.D.E.O.U.S.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)