Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Highway Loss Data Institute lopen Tesla’s 90 procent minder kans om zonder toezegging voor onbepaalde tijd geleend te worden. Deze Tsjechische Tesla behoort tot de laatste 10 procent, maar werd gelukkig snel teruggevonden en geretourneerd aan de eigenaar. De reden? Een lege accu, zo meldt Electrek.co.

De Tesla Model S werd in Praag afhandig gemaakt door een dief. De actieradius van de EV was te beperkt om een geslaagde ontsnapping te maken, dus ging de Tesla-dief naar de Tesla Servic Clinic (niet op de foto), een onderhoudsgarage. Een medewerker herkende de auto, maar niet de bestuurder en hij belde de eigenaar. Tien minuten later stond de politie op de stoep om de man af te voeren. Twintig minuten later had de rechtmatige eigenaar zijn auto terug, waarschijnlijk met meer actieradius dan hoe hij ‘m achterliet.

Tesla-dief gepakt? Andersom kan het ook

Boeven lopen niet alleen tegen de lamp door Tesla’s. Ze zijn ook weleens gebaat bij de beperkte actieradius. Vorig jaar moest een Tesla Model S van de politie in het Amerikaanse Fremont een achtervolging staken omdat zijn accu leeg was. Gelukkig kon een collega in een benzineauto de achtervolging voortzetten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)