Iets of iemand heeft het humeur van Tesla flink aangetast. Het merk van Musk is uit op wraak op alles en iedereen. Eerst verlaagt het merk de prijzen van de Model 3 en Model Y zodat andere merken extra duur lijken. Nu meldt Tesla dat ze een einde willen maken aan de verbrandingsmotor. Dat blijkt uit de presentatie van de cijfers van het eerste kwartaal.

Tijdens die presentatie toont Tesla een dia met daarop de tekst: ‘Dit jaar vermoorden we de verbrandingsmotor’. Nogal cru om te zeggen, maar Tesla is bloedserieus. In het eerste kwartaal werden er wereldwijd 71.638 Model Y’s verkocht. Dat is meer dan alle elektrische BMW’s die geleverd werden in het eerste kwartaal. Maar Tesla heeft geen tijd om daar nu bij stil te staan.

De toekomst van Tesla

Het merk wil werken aan nog grotere productieaantallen. Nu produceert het merk meer dan 5.000 Model Y’s per week (!), maar dat moeten er binnenkort 10.000 zijn. Daarnaast moeten Tesla’s die in China geproduceerd worden ook naar Europa komen. Tot slot moeten er ieder kwartaal 30 servicepunten bij komen en 1.000 nieuwe Supercharger-laadpalen worden geïnstalleerd.

Daarnaast moet ergens in het derde kwartaal de Cybertruck zijn opwachting maken. Daarover zegt Musk dat het beslist een ‘Hall of Famer’ wordt en dat hij zeker niet zal tegenvallen. Helaas laat Musk niets weten over een mogelijke facelift van de Model Y. Daar gingen wat geruchten over rond. Een gezellige avondje tussen die auto en de Ferrari Roma zou wel deze smakelijk gefacelifte Tesla Model 3 verklaren.

Reacties

 • John heeft op 5 mei 2023 geschreven:

  Elon kan beter Twitter vermoorden.

  • Reality check heeft op 6 mei 2023 geschreven:

   In reality Mr. Musk has been killing his stock ratings more than anything else for the last year and a half.

   Reageer
  Reageer
 • Dr. Freud heeft op 5 mei 2023 geschreven:

  De enige conclusie die je kan trekken is dat ze spelletjes spelen om de beurskoers omhoog te krijgen en dat Elon daarmee meer geld vrij kan maken om zijn Twitter tekorten aan kan vullen.

  Reageer
 • Afgaande op eerdere beloftes... heeft op 5 mei 2023 geschreven:

  Ergens rond 2033 zal dat wel eens kunnen gebeuren. En dan niet dankzij Tesla maar dankzij regelgeving en betere alternatieve van andere fabrikanten.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear