Het lukt maar weinig autofabrikanten om een elektrische auto te bouwen die qua aandrijftechniek beter is dan de Tesla Model 3, maar er zijn inmiddels meer dan genoeg automerken die een mooiere EV verkopen. Het lijkt erop dat de facelift van de Tesla Model 3 daar iets aan kan veranderen, want deze eerste onofficiële foto van de vernieuwde sedan is veelbelovend.

De foto verscheen vandaag op Reddit (zie hieronder) met de boodschap dat dit de facelift van de Tesla Model 3 is. We kunnen dus niet officieel bevestigen dat dit de vernieuwde Model 3 is, maar er zijn wat overtuigende argumenten te spotten. Zo is de motorkap gelijk aan die van de huidige Model 3, net als de spiegels. Ook zien we geen duidelijk signalen dat het een bewerkte foto is.

Waarom is de Tesla Model 3 facelift nog niet gespot?

Het bijzondere is wel dat de neus van de vermeende Model 3 vol zit met dode insecten. De auto moet dus wel zonder camouflage rondgereden hebben, maar waarom is hij dan nergens gespot? Dat Tesla bezig is met een facelift van de Model 3 is overigens al eventjes bekend, want er zijn wel al genoeg ingepakte prototypes op de openbare weg gespot.

Model 3 Refresh
by u/ffiarpg in teslamotors

Een andere opvallende wijziging is dat de verlichting uit de bumper verdwenen is. Alle verlichting in slechts twee units doen, zou een slimme kostenbesparing kunnen zijn. Wel ontbreekt hierbij de mistverlichting vóór. De nieuwe koplampen hebben wat ons betreft wel iets weg van die op de Ferrari Roma, wat een groot compliment is.

Kunnen ze de Model Y ook aanpakken?

De Tesla Model Y is nog niet heel lang geleden uitgebracht en zal voorlopig nog niet aan de beurt zijn voor een facelift. Anderzijds is dit vrij letterlijk een Model 3 op hoge poten. En als er een Tesla wel een spuitje botox kan gebruiken, is het wel de Model Y. Dat het innerlijk het belangrijkst is (en laten we eerlijk zijn: de prijs) blijkt overigens wel uit de verkoopcijfers.

Advertentie

Reacties

 • Kas heeft op 14 april 2023 geschreven:

  Ik zie weinig verschil. Alle modellen Tesla’s lijken op elkaar en ze variëren van saai tot ronduit lelijk. De accutechniek is nog steeds ongeëvenaard en de software gewoon goed. Daar kunnen andere merken niet aan tippen. Maar desondanks hoef ik er echt niet in te rijden! Dan maar wat minder range, maar wel een beetje toonbare auto.

  Reageer
 • Giorgio heeft op 13 april 2023 geschreven:

  Lijkt op een Halfords bodykit. En dat is geen compliment.

  Reageer
 • Kees heeft op 13 april 2023 geschreven:

  De enige Tesla die niet foeilelijk is, is gekopieerd van Jaguar. Dat ze weer een andere auto gaan kopieren is dan best slim. Alles wat ze zelf ontwerpen, ziet er niet uit.

  Reageer
 • Geen Stevie Wonder heeft op 13 april 2023 geschreven:

  Iets minder kikker dus iets minder lelijk. Mooi is iets anders.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie