Geld verdienen door dingen gratis weg te geven? Het is in de gamewereld geen vreemd concept. De gameontwikkelaar achter Fortnite verdiende in 2021 maar liefst 5,8 miljard dollar aan het spel dat je gratis kunt downloaden. Dat is nog wel minder dan de ruim 81 miljard dollar omzet die Tesla vorig jaar draaide, maar toch.

Eerder deze maand verlaagde Tesla de prijs van de instapper in de VS naar 41.990 dollar en in Nederland naar 41.990 euro. Nu verlaagt het merk de prijs in de VS voor een tweede keer, waardoor de Model 3 nu te koop is voor 39.990 dollar. We sluiten daarom niet uit dat dezelfde prijsverlaging in Nederland ook doorgevoerd wordt en dat de prijs hier 39.990 euro wordt, al is dat voor nu nog een kleine aanname.

Wanneer is de Tesla Model 3 gratis?

Maar waarom zouden we daar stoppen met de aannames? Je moet een goed verhaal immers nooit verpesten met de feiten. Wat als Tesla de huidige trend van prijsverlagingen doorzet? Dan zou de goedkoopste Tesla Model 3 bij de jaarwisseling nog maar 20.000 euro kosten. En als je de lijn doortrekt, dan is de Tesla Model 3 in september van 2024 zelfs helemaal gratis.

We hebben heus niet een uur gegoogled hoe we een trendlijn moesten maken in Excel | Foto: © TopGear Nederland

Voordat we mailtjes en telefoontjes krijgen van mensen die zich afvragen waar ze een gratis Tesla kunnen halen: natuurlijk gaat Tesla niet écht een gratis auto weggeven. En ja: dit soort belletjes krijgen we serieus. Maar als je toch een nieuwe Tesla wilt kopen en je hebt geen haast, kan het dus even lonen om af te wachten of er nog wat verlagingen aankomen.

Reacties

 • Steff heeft op 6 mei 2023 geschreven:

  Zelfs gratis hoef ik hem niet ik pas

  Reageer
 • Jacxo heeft op 23 april 2023 geschreven:

  Ik wacht geduldig af op een waterstof auto, tot die tijd blijft het bij een diesel of benzine, elektrisch is voor mij niet mogelijk ivm gewicht moet onder de 2 ton blijven anders kan de scheepskraan ‘m niet tillen. En ja ik weet het de huidige waterstof versies wegen ook 2200kg helaas. Ook zal er in de toekomst een waterstof motor in het schip komen aangezien elektrische motor gewoon niet mogelijk is. Dus zal dan vast wel wat gemaakt kunnen worden dat de auto gratis bijgetankt kan worden (kan nu ook al met rode diesel)

  Reageer
 • Thijs heeft op 21 april 2023 geschreven:

  Ik wil hem wel hebben!!

  Reageer
 • Dat wordt wel anders heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Als Tesla alle kosten voor recalls moet gaan meenemen dan gaan die verkoopprijzen weer fors omhoog. De nieuwste NTHSA cijfers hebben de 4 Tesla modellen op nummers 1, 3, 4 en 5 staan van de meeste terugroepacties, met 15x (!!!!) zoveel terugroepacties als gemiddeld.

  • Melody heeft op 21 april 2023 geschreven:

   Ha haaa leukste artikel ooit ! 😅
   😃👍

   Reageer
  • Henk Hendricks heeft op 21 april 2023 geschreven:

   Wat een nonsens artikel.

   Reageer
  • Anton heeft op 21 april 2023 geschreven:

   Ja misschien omdat de NTHSA OTA softwareupdates ook als terugroepacties rekent.

   En dit waren dan ook FSD Bets software updates afgedwongen door de NTHSA zelf. De bouwkwaliteit is “Amerikaans” maar dat recall cijfer is een beetje misleidend.

   • Hihi heeft op 22 april 2023 geschreven:

    De smoes van alle Musk-volgelingen: als het over the air is, dan telt het niet. Een fout herstellen over the air betekent nog steeds dat er een fout was om te herstellen. Bij Tesla dus een veelvoud van bij alle andere fabrikanten.

    Reageer
   • Melody heeft op 21 april 2023 geschreven:

    Ha haaa leukste artikel ooit ! 😀

    Reageer
   Reageer
  • Giovanni heeft op 20 april 2023 geschreven:

   Tesla maakt de reputatie van slechte bouwkwaliteit waar.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)