Het is je niet ontgaan dat we bij TopGear gek zijn op autorijden en het is iets wat we hopelijk nog heel lang zelf mogen blijven doen. Toch zien we best kansen voor zelfrijdende auto’s. Bijvoorbeeld als je een rit hebt op woensdag die precies zo lang is als een nieuwe aflevering van The Book of Boba Fett. Dan kun je hem alvast bekijken voordat je per ongeluk een spoiler op het internet tegenkomt.

Hoe dan ook, je kunt er zeker van zijn dat het nog wel eventjes duurt voordat auto’s helemaal zelfstandig kunnen en mogen rijden. Tesla laat een select gezelschap in Amerika testen met de Full Self Driving-functie (FSD). Dit zijn normale Tesla-rijders die zich hebben ingeschreven in het testprogramma. Zij delen met enige regelmaat filmpjes van FSD op YouTube.

In de onderste video zie je hoe een Tesla Model 3 zelfstandig een ritje maakt door het Amerikaanse plaatsje San Jose. Op wat schoonheidsfoutjes na, gaat het de Tesla redelijk goed af. Wanneer de auto een bocht maakt en een rits paaltjes tegenkomt, besluit de auto bonuspunten te gaan verzamelen. Op het scherm zie je goed hoe de auto zijn route plots verlegd. De bestuurder grijpt in en de Tesla liep alleen wat krasjes op.

Tesla FSD crasht tegen paaltje

De volledige rit

Reacties

  • TG Fan heeft op 21 maart 2023 geschreven:

    Krijg je ervan als je je handen niet aan het stuur houdt!

    Reageer
  • Typisch heeft op 10 februari 2022 geschreven:

    Zoals alles van Tesla: vol met fouten. Koop gewoon een echte auto.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)