Ooit opgevallen hoe dragracers, met name die van de oude stempel, achter hoger staan dan voor? Rake, noemen ze dit. Ook in de racerij zie je het soms, in lichte vorm. De Red Bull van Max Verstappen staat voor ook iets lager dan achter. Tesla keek met een schuin oog naar de dragstrip en vond inspiratie voor de vernieuwde Launch Mode, die in de nieuwste update naar Tesla’s met luchtvering komt.

Bij de vernieuwde Launch Mode zet de auto zichzelf in ‘Cheetah Stance’, waarbij hij eruitziet als een jachtluipaard dat op het punt staat om aan te vallen. De luchtvering achter stijgt en de neus zakt iets. De eerste klanten met early access krijgt binnenkort de update al. Hoeveel sneller Cheetah Stance de Tesla’s maakt, is niet bekend. Ook zouden de auto’s na de update comfortabeler worden op de snelweg en dynamischer in de bochten.

Hoe werkt launch control op een Tesla?

Om de launch control te activeren, zet je eerst de luchtvering in de laagste stand. Daarna druk je het rempedaal helemaal in, waarna je het gaspedaal ook indrukt (tegelijk, dus). Wacht tot de boodschap ‘Launch Mode Enabled’ verschijnt. Om te lanceren, laat je simpelweg het rempedaal los. Wacht wel even tot de luchtvering is ingesteld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear