De dappere roadtripper You You Xue die met zijn Tesla Model 3 de wereld verkende, moet zijn reis staken na 25 landen. In Griekenland is hij, terwijl zijn Model 3 op Autopilot reed, gecrasht. Volgens de bestuurder had hij zijn linkerhand aan de onderkant van het stuur. Zijn rechterhand rustte op zijn schoot. Hij keek eventjes op zijn navigatie toen bij een splitsing de Tesla Model 3 ineens scherp naar rechts afweek. Hij greep in door sterk tegen te sturen en ontweek de rechter vangrail, maar raakte daarna wel de linker vangrail.

De schade is te substantieel om door te gaan. Dat heb je natuurlijk al snel als er nergens op het continent reserveonderdelen voor je auto zijn. De bestuurder is overigens ongedeerd. Voor iedereen die niet in Griekenland woont, zijn de wegen en verkeersregels dikwijls onbegrijpelijk. Veelal omdat de regels meer richtlijnen zijn, de belijning er net zo aan toe is als de economie en de bestuurders precies doen waar ze zin in hebben. Laat staan dat een computer snapt hoe de chaos werkt. Xue mag zichzelf in ieder geval de eerste persoon ter wereld noemen die een Tesla Model 3 crasht in Europa.

Statement van Tesla

Tesla zegt het volgende: ‘We waarderen You You Xue zijn inzet om de bekendheid van de Model 3 te verspreiden. Hij was gewaarschuwd dat Tesla nog niet aanwezig is in Oost-Europa en de auto daar niet connected is en er geen andere services zijn. De Model 3 is nog niet goedgekeurd of gehomologeerd voor rijden buiten de Verenigde Staten en Canada. Hoewel we geen data hebben kunnen achterhalen van het ongeval dat gebeurde in een niet-ondersteund gebied, is Tesla altijd duidelijk geweest dat de bestuurder altijd verantwoordelijk is voor de auto als hij Autopilot gebruikt. We vinden het jammer om te horen dat het ongeluk gebeurd is en we zijn blij dat You You ongedeerd is.’

Je mag voor jezelf beslissen wie in jouw ogen de schuldige is. Of is het gewoon dikke pech?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie