Een belangrijk onderdeel bij het testen van een nieuwe auto is kijken of de autonome systemen niet in slaap vallen op de onverteerbare landingsbaan die wij de A2 noemen. Tenminste, dat is wat wij dachten toen we deze Tesla Model 3 in Nederland zagen.

Het blijkt echter geen testauto van Tesla zelf te zijn, maar een van de Amerikaanse koper You You Xue, die een enorme roadtrip aan het doen is in zijn Tesla Model 3.

Hij maakte de eerste 20.821 kilometer in 21 dagen door Amerika. Hij heeft de oversteek gemaakt naar Engeland, en is toen via Calais Frankrijk binnengekomen. Via België is hij nu in Nederland aangekomen.

Net voorbij Breukelen werd de Amerikaanse Tesla Model 3 gespot. Een grappig detail is dat de nieuwe EV géén kentekenplaat voorop heeft. Blijkbaar is een kentekenplaat voorop niet nodig, als dat in Amerika ook niet hoeft. Of hij is gewoon niet betrapt.

Tesla Model 3 in Nederland iets duurder

Begin volgend jaar komt de auto officieel naar Nederland. Een beetje pech, want vanaf 2019 geldt de zogenoemde Tesla-tax. Zakelijke rijders betalen dan 4 procent bijtelling over de eerste 50.000 euro, en over elke cent daarboven moet 22 procent bijtelling worden betaald.

Prijs Tesla Model 3 in Nederland

De exacte prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar de eerste uitvoeringen die hierheen komen zijn de duurdere uitvoeringen. Deze zullen iets boven een halve ton kosten. Met wat geluk kosten de instappers nét iets onder de 50.000 euro. En ach, als jouw Tesla Model 3 nét iets meer kost, betaal je de 22 procent maar over een klein bedrag.

Benieuwd hoe ie rijdt? Lees onze 1e rij-indruk van de Tesla Model 3.

Foto’s via Business Insider

Advertentie

Reacties

  • JOE heeft op 17 april 2018 geschreven:

    Leuk. Ik begin m steeds meer te waarderen!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie