De Tesla Model S beschermt je al vanuit de fabriek tegen biologische aanvallen van militair niveau. De HEPA-filter (high-efficiency particulate air) filtert zelfs de kleinste en gemeenste deeltjes. Met de bepantsering van Armormax wordt de Tesla Model S de ultieme rijdende bunkers. Als je ‘m oplaadt tenminste. Anders is het enkel een bunker met geinige Easter eggs.

Het bedrijf uit Utah gebruikt lichtgewicht kogelwerende composietmaterialen om het gewicht te drukken. De conversie voegt slechts 250 kilo toe. Alsof je dus drie of vier passagiers meeneemt. Of twee Amerikaanse.

Een standaard Tesla Model S gaat in Ludicrous Mode in 2,4 seconden naar de 100 km/u. Dit gepantserde exemplaar zal dus minimaal langzamer zijn. Volgens Armormax is het de snelste gepantserde auto ter wereld.

De gepantserde Tesla Model S krijgt een beschermingscertificering van B4, B5 en B6. Dat betekent dat je beschermd bent tegen handpistolen en automatische geweren zoals een AK-47. De ramen kunnen helaas niet meer open.

De Tesla Model S P100D die je ziet, kostte 650 uren om te maken. De klant uit het Midden-Oosten moest omgerekend 60.000 euro neertellen voor de snelste gepantserde auto ter wereld. Armormax maakt zowel de Tesla Model S als de Model X kogelresistent.

Reacties

  • Chris heeft op 20 februari 2018 geschreven:

    Een goede reden om toch maar een Tesla te kopen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)