In principe zijn alle mensen even allergisch voor kogels op hoge snelheid, maar sommige mensen hebben in hun functie (wel of niet bekend bij de Belastingdienst) net wat meer kans op een reactie op het lood. Voor hen bouwt BMW al enige jaren gepantserde voertuigen. En nu er een nieuwe 7-serie is, is er ook een nieuwe BMW 7-serie Protection; en een i7 Protection. Die laatste is dus elektrisch.

BMW wil niet verklappen hoeveel zwaarder de twee sedans zijn geworden, alleen dat het gewicht ‘geoptimaliseerd’ is voor een goede wegligging en een prima topsnelheid. Wel zo fijn als je snel uit de penarie moet komen. Ook zeggen ze dat de auto er grotendeels uitziet als een reguliere 7-serie. Voor wie graag een rijdend doelwit is, kan de grille optioneel verlicht worden.

Bij het openen van de deur zie je een extra stang zitten die helpt de (zware) deur te openen en te sluiten. Achterin zit elektrische zonnewering die ingesteld kan worden op de spionagestand. Zo kun je spichtig door een spleetje van 10 centimeter naar buiten turen. Omdat achtervolgingen nogal stressvol kunnen zijn, zitten er achterin massagestoelen.

De specificaties van de elektrische gepantserde BMW vallen tegen

De elektrische BMW i7 Protection heeft vierwielaandrijving, 544 pk en 745 Nm. Dat is minder dan de 600 pk en 1.100 Nm van de M70 waarop hij gebaseerd is. Ook is hij aanzienlijk langzamer. De 0-naar-100-tijd is 9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 160 km/u. Dit was voorheen 3,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Nieuwe auto voor de DSI?

De V8-versie is een stuk sneller. Deze heeft 530 pk en 750 Nm, wat goed is voor een 0-100-tijd van 6,6 seconden en een top van 210 km/u. In Nederland rijdt bijvoorbeeld de Dienst Speciale Interventies met gepantserde BMW’s. De bekendste moet wel de X5 zijn, maar ze hebben ook gepantserde 7-series. Of in ieder geval hebben ze die ooit gehad. Wellicht dat dit een mooie opvolger is, maar we gokken dat ze dan toch voor de V8-versie gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie