Ooit een zwemmende pick-up gezien? Nee, wij ook niet. Voorlopig dan, want de beloofde Tesla Pick-up zou kunnen drijven. Dan moet het werkpaard van Tesla wel ooit een keer verschijnen. Naast een zwemdiploma krijgt de pick-up twee motoren, vierwielaandrijving en bizar veel koppel.

In december van 2017 kondigde Elon Musk aan dat de Tesla Pick-up onderweg is. Vorig jaar vroeg hij zijn volgers (of volgelingen) wat zij graag zien in, op en aan de pick-up. Uiteindelijk vertelde Musk dat de pick-up zes zitplaatsen zou hebben, tussen de 650 en 800 kilometer ver zou rijden en 240-volt stopcontacten zou hebben voor gereedschap.

Toen dook het bedrijf en zijn CEO in de productiehel voor de Model 3 en Model Y en bleef het verder stil rondom de Tesla Pick-up. De fans worden onrustig. En je weet het: diamanten worden uit verveling gevormd, of zoiets. De Turkse ontwerper Emre Husmen bedacht daarom zijn eigen Tesla Model P.

De Tesla Pick-up ziet er briljant uit met grote offroad-banden, flinke wielkasten en klassieke kunststoffen beschermranden. De glooiende daklijn contrasteren de klassieke elementen. Moet Elon met een schuin oog naar deze Model P kijken? Of ga je toch maar voor de Rivian R1T?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear