De tractor. Prima wanneer ze hun tractorachtige dingen doen op landerijen, in weides en op de boerderij. Het probleem ontstaat pas als de tractors de boerderij verlaten en zich op de openbare weg begeven. Ja, de tractor is in feite een sta-in-de-weg voor andere weggebruikers – en TopGear moet daar maar eens iets aan doen.

De logische aanpak van dat probleem zou bijvoorbeeld kunnen zijn om tractors te verbieden om tijdens de spitsuren op de openbare weg te rijden. Maar onze Matt LeBlanc heeft een veel opwindender oplossing voor het langzame-tractorprobleem: de snelste tractor ter wereld bouwen.

Hij betrekt er het befaamde TopGear Agricultural Technology Centre bij. En een 5,7-liter V8 met 500 pk. En een pot verf die hij leende van Lamborghini. En een snelheidsrecord. Liefkozend noemen we ‘m de ‘Track-tor’.

Hoe snel is de snelste tractor ter wereld?

Het oude snelheidsrecord voor een tractor is een tamelijk rappe 130,16 km/u – gezet door viervoudig rallywereldkampioen Juha Kankkunen in een Valtra T234, die precies 250 pk tot z’n beschikking had. En de Track-tor? De Stig noteerde een niet al te makke 140,449 kilometer per uur. Een officieel Guinness World Records-record voor de snelste tractor ter wereld.

Waar zie in de tractor in actie?

Aankomende zondag om 21:00 uur op BBC2 zie je de snelste tractor ter wereld voorbij vliegen in de nieuwste aflevering van TopGear. Oh, en we bouwen trouwens ook de snelste grasmaaier ter wereld.

Reacties

  • HenkS heeft op 23 maart 2018 geschreven:

    Ehm dat wordt snel boeren.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear