Ken je de Lamborghini Centenario nog? In 2016 presenteerde Lamborghini de supercar om te vieren dat Ferruccio Lamborghini zijn 100ste verjaardag zou hebben gevierd. De tractor hierboven is ook een Lamborghini Centenario, maar dan geen supercar. Sterker nog, het is helemaal geen auto. Maar hij is daardoor niet minder bijzonder. Nog leuker: hij kan van jou zijn.

De Lamborghini tractor is gebouwd door kunstenaar Adler Capelli. En een kunstwerk, dat is het. Voor de trekker gebruikte Capelli onderdelen van voertuigen uit de jaren zestig. Of in ieder geval, wat daarvan over was. Zoals dat gaat met kunst, is er een zeer beperkte oplage. In het geval van de Lamborghini Centenario tractor zijn er maar vijf.

Je kent inmiddels het verhaal van Ferruccio Lamborghini die het aan de stok kreeg met Enzo Ferrari. Door de ruzie ging Lamborghini zelf maar auto’s ging bouwen. Van dit verhaal is recentelijk zelfs een film verschenen. Maar Ferruccio bouwde ook tractoren. Tot op de dag van vandaag bestaat Lamborghini Trattori en worden er Lambo’s voor de landbouw gemaakt.

Motor van de Lamborghini Centenario tractor

Terug naar deze Centenario tractor. Blijkbaar heeft ie drinkt diesel en heeft nog maar 500 kilometer op de teller staan. De power komt van een 2,2-liter driecilinder motor die het vermogen naar de achterwielen stuurt via een handgeschakelde versnellingsbak. Helaas geen twaalfcilinder dus, maar we vermoeden dat het geluid nog steeds glorieus is. Als je van landbouwdiesels houdt.

Kunstenaar Capelli besloot om geen lak aan te brengen zodat de tractor later een patina-effect krijgt. Oftewel, hij lijkt straks nog ouder door roest. We denken dat de volgende eigenaar er alles aan zal doen om dit te voorkomen. De vraagprijs voor de Lamborghini Centenario tractor is 480.000 Zwitserse Frank. Dat is omgerekend ongeveer 490.000 euro. Misschien kun je maar beter met de Fendt of John Deere naar het Malieveld gaan voordat deze zijn waarde verliest.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)