Het legendarische Britse merk Lotus heeft een behoorlijk woelig bestaan achter de rug en is zich momenteel geheel opnieuw aan het uitvinden. Een mooi moment voor ons om onze beste tests en artikelen over het merk te bundelen – en te koppelen aan een uitgebreid modeloverzicht, van de eerste naoorlogse zeepkist tot de nieuwste Evija-hypercar. Je ziet ze allemaal op een rij in onze fraaie, 204 pagina’s dikke TopGear Lotus Special!

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel versies er van de Lotus Esprit zijn gemaakt, of van de Elise? Wij nu wel, en… het zijn er veel, heel veel. En wist je bijvoorbeeld dat Lotus al in de jaren ’60 bezig was met een snelle vierzitter? Dat ze ooit zelfs een voorwielaangedreven roadster hebben gemaakt? En een Opel-sedan aan de steroïden?

De merkgeschiedenis in de TopGear Lotus Special

We gaan verder dan alleen de bekende en onbekende straatauto’s. Alle Lotus-modellen hebben bij hun geboorte een typenummer meegekregen, van de MK I (Type, eh, 1) en de Seven (drie keer raden) tot de Eletre (Type 132), en je vindt ze stuk voor stuk in onze Special. Formule 1-auto’s? Maar natuurlijk. Le Mans-racers? Zeker. Racefietsen? Ja, ook!

Ook duiken we in het verhaal van oprichter Colin Chapman en de ontstaansgeschiedenis van het merk en het bijbehorende, uiterst succesvolle raceteam. We kijken naar de veelbelovende toekomstplannen onder het nieuwe bewind van Geely. En we hebben een exclusief interview voor je met Clive Chapman, zoon van Colin en de man achter Classic Team Lotus, het bedrijf dat zich bezighoudt met de inzet en het onderhoud van historische Lotus-racers.

Kortom: de TopGear Lotus Special bevat alles wat je over het merk wilt weten – over toen, nu en straks – en meer. Koop ‘m nu in de winkel of gemakkelijk hier online. We wensen je veel leesplezier!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie